Woodsball

Woodsball är en form av paintball, vilket är en sport som växt sig stor i framför allt USA men som under de senaste tiotal åren även blivit mycket populär i Sverige. Numera finns ett flertal verksamheter som ägnar sig åt paintball i svenska orter. Är du sugen på att veta mer om woodsball?

Läs då denna artikeln där vi tar upp kortfattat vad du behöver veta när det kommer till woodsball och allt runt sporten. De flesta har numera hört talats om paintball och till och med provat det. Däremot finns det ett flertal olika typer av paintball och woodsball är en av dessa.

Vad är woodsball?

Frågan är vad woodsball är för något och hur det fungerar. Precis som namnet antyder är det en version av paintball men till skillnad från paintball utförs woodsball i ett skogsområde eller liknande. Det kan spelas överallt där träd, buskar och andra naturtillgångar finns och fungerar som skydd åt spelarna.

Detta påminner till viss del om en annan typ av paintball vid namn speedball där spelarna kan skydda sig mot att bli träffade av motståndarna via så kallade värn. Skillnaden i woodsball är det är skogens naturliga resurser som finns tillgängliga. Woodsball för tankarna till det militära, kanske även för att spelarna har kamouflerade kläder.

Regler i woodsball

Woodsball är i grund och botten samma sak som paintball, förutom att spelplanen är en aning annorlunda då du befinner dig i ett skogsområde. Detta område är självklart betydligt större än en traditionell paintballplan. I woodsball går det precis som i paintball ut på att eliminera det andra lagets spelare.

Hur du går tillväga för att göra detta är helt enkelt genom att träffa motståndarlagets spelare med paintballkulor, det vill säga gelatinkulor som innehåller färg. När de träffar en person spricker kulan och färgen åker ut. På så sätt är det enkelt att se vilka spelare som har åkt ut ur spelet.